Kit keressek először, hogy a megfelelő esküvői szolgáltatót kapjam.

Természetesen a menyasszonyok, már évekkel az esküvő előtt nézegetik a menyasszonyi ruhát a nagy napra, ezért ezeket a szolgáltatókat nem is rangsorolnám, csak az esküvő négy vezető szolgáltatóját, motorját, vázát.

_DSC4423


Számos esküvői fórumon és tapasztalatból tudom, a párok első megkeresése az anyakönyvvezető után a helyszínre irányul, ami számomra nem biztos, hogy a legfontosabb. Ezt követően a zenekar és vőfély, majd a többi szolgáltató következik. Előre is elnézésüket kérem a többi szolgáltatónak, akik szintén fontosak, de nem nélkülözhetetlenek.
Nos a sorrend számomra, így hangzana előnyösnek, és azt is elmondom, hogy miért.
Anyakönyv vezető, (Templom), Vőfély, (Ceremóniamester, Esküvőszervező), Zenekar (DJ, Élőzene, Party zenekar), Helyszín (Csárda, Tóparti étterem, Lakodalmas tanyák, Városi éttermek, Villák, kastélyok, klubhotelek, Rendezvény hajók).

DSC_0293

Amikor reggel a merevedés a gerincben kezdődik, azaz öregség jele, és először az orvoshoz megy az ember, utána a patikába, majd megkezdik a gyógyterápiát. Mikor éhes vagyok, először a boltba megyek vásárólni, utána főzök és eszek.
Amennyiben tanácstalan vagy az esküvőddel kapcsolatban, akkor először keress egy olyat, aki tanácsot tud adni, de ez ne a barátnőd legyen, hanem olyan, aki tapasztalt a szakmában.
Keresd először azt, aki összetartja a szolgáltatókat, ez nem más, mint a Vőfély, Ceremóniamester, Esküvőszervező, ők rengeteg információt, tudást és tapasztalatot nyújtanak számodra, már a kezdetek kezdetén, ráadásul ingyen, így nagyobb esélyed van a profi szervezőket hamarabb lefoglalni.
A zenekar szintén fő motorja az esküvőknek és a legjobbak hamar elfogynak, a szervezők nagy rutinnal ajánlják a legtapasztaltabbakat a szakmában, ebből könnyű dolgod van válogatni.
Számomra a hangulat nem helyrajzi kérdés, ezért a helyszínt hagytam utoljára, természetesen fontos és gazdaságos az elhelyezkedés és színvonal, de ne menjen a hangulat rovására. Például egy 150 fős helyszínre, egy 50 fős lagzit, a nagy terem elnyeli a hangulatot, erről sokat tudnék mesélni.
Esküvői helyszínben nagy a választék, vidéki csendes, nyugodt és olcsóbb, vagy a Városi drágább, közelebbitől sorolhatnám.
Tapasztalatom szerint, sokszor a vidéki olcsóbb a közelebbi, Városi étteremtől.

www.eskuvofelyek.hu
Tiszafüred Balneum szálloda

Mint vőfély én is megfordultam olyan helyszínen, ahol a Vezető saját szolgáltatókkal dolgozik, ezzel nincs is probléma, mindaddig, míg véletlenül a pár mégis ragaszkodik az ő általa választott zenekarhoz, vagy vőfélyhez, az étterem vezető, meg mindent elkövet, hogy kiutálja őket és elmondja a végén, ő jobbat tudott volna.
Nos, számomra nincs olyan szolgáltató, akivel ne tudnék együttműködni, egy délután, viszont látom, hogy ezek a régi szokásokat követő, változni nem tudó helyszínek, már az est folyamán a násznéppel és a párral sem egyeznek.
A végén mindig én vagyok a béke bíró, viszont ezeket a kellemetlenségeket meglehet előzni, úgy hogy messzire elkerüljük őket.
Keresd a tapasztalt, rutinos, képzett szolgáltatót.