Vőfélyek a közvéleményben

Sok önjelölt kolléga és vendég gondolja azt, hogy az esküvői szolgáltatás a legjobb terület, ahol látatlanul kevés munkával jóllehet keresni.
298527_262226587152861_173493866026134_758204_2129973788_n

Az internetről össze szed, egy két verset, játékot, össze dob, egy pár kelléket,  hetente egy Szombat és már mehet is a bevételszerzés. Valljuk be őszintén, te is így látod, ki ezeket a sorokat olvasod kedves vendég! Az esküvői szakmában, egy fotós ismerősöm, Deutsch Richárd bejegyzését olvasva, úgy döntöttem, hogy én is hadat üzenek azoknak, akik ilyen célzattal vezetnek esküvőket és számtalan pár lakodalmát zúzzák porrá.

A nagy nap kezdete.

Az esküvő napján megérkezek és bepakolok az étterembe, árgus szemek kísérnek és méregetnek, mint pincérek, étterem vezetők, fotós, videós és zenészek, azt gondolva, hogy megint jött egy paprika Jancsi, a Móka Miki, a nagyot mondó kiabálós ember.

Először idegesít ez a mustra, mivel össze hasonlítanak másokkal, de később már szórakoztat, ahogy látom a megkönnyebbülést az arcokon, amint tapasztalják a könnyed, közvetlen stílust és rutint hozzáállásomban , egy 30 perc múlva, már össze szokott Brandként szerzünk örömet a vendégeinknek.

gangnam style

Természetesen az unokaöcs is ellátja ezt a feladatot, felugorva a barátnője mellől, aki éppen  fontosabb számára, mint neked ez a nap, vagy sógornőm is feldíszíti a termet, aki éppen össze veszett a tesómmal és mérgében nem úgy díszíti a termet, ahogy én szerettem volna.

A barátnők is beugranak felszolgálni két ital között, mert így megspórolunk egy pár pincért. Nos igazából ezek a gondolatok motoszkálnak bennünk, mikor szervezünk, de ne felejtsük el a rokonok is azért mennek, hogy veletek együtt megéljék a gyönyörű pillanatokat.

Azért nehéz elképzelni, hogy egy pár esküvő tapasztalatából bárki rendelkezik minden rálátással, rutinnal, elhivatottsággal, ami az esküvőkön felmerülő problémát orvosolja.

Ettől függetlenül még lehetnek olyan vendégek, akik ügyesebben levezetnének esküvőt, mint sok vőfély.
Ezek a lakodalmak sablonos, idejét múlt, akadoznak, hiányosak, kínosak a mai kor szellemében, berögzött forgatókönyv alapján zajlanak, nem a nász nép igényei valósulnak meg, nyomott a hangulat, ugye te nem ilyet szeretnél? melynek eseményeit a vendégek youtubon örökítik meg és lagzi után restelled mutogatni a videót, fotókat.
Számtalan vőfély van a szakmában, aki a versein kívül, két, három értelmes mondatot nehezen tud spontán összeszedni, nem a személyiségét, karakterét adja, hanem másol.
fotó
Talán az egyik legfontosabb választás, hogy ne demón keresztül válasszunk vőfélyt, mert azon egy véletlenül jól sikerült pillanatot látsz, neked olyan ember kell, akire rámered bízni a násznépet, ezért személyesen ismerd meg a spontán kérdésekre adott tapasztalat, beszéd mód mindent elárul, az embert keresd, akivel tudsz azonosulni az igényeidnek megfelelően, aki színpatikus számodra.
Esküvődet olyan emberre bízd, aki megfelelő látásmóddal, tapasztalattal, érzelmi attitűddel, kommunikáció készséggel, pszichológiai ismeretekkel, és sponteneitással rendelkezik. Olyat válasz, akit elismernek a szakmában és ne az árát nézd, hanem az értékét.

Balázs Sándor – Vőfély , moderátor, ceremóniamester lakodalomba és egyéb rendezvényre